Ξυλοδαρμός από ομάδα skinhead στο Παρίσι άφησε εγκεφαλικά νεκρό έναν 19χρονο φοιτητή ο οποίος ανήκε στον χώρο της ακροαριστεράς, έπειτα από σύγκρουση κοντά στο κέντρο του Παρισιού.
--> Το κόμμα της Αριστεράς επέρριψε την ευθύνη της επίθεσης στην ακροδεξιά «Εθνικιστική Επαναστατική Νεολαία», ο επικεφαλής της οποίας απορρίπτει τις κατηγορίες.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ο 19χρονος ξυλοκοπήθηκε σε συμπλοκή δύο ομάδων κοντά στον σταθμό Σαν Λαζάρ του Παρισιού χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε κάποια στιγμή χτυπούσαν τον φοιτητή πολλοί skinheads μαζί. To υπουργείο θεωρεί ότι τα κίνητρα της συμπλοκής ήταν πολιτικά και - καταδικάζοντας το περιστατικό - ανέφερε ότι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, εξέφρασε την «πλήρη αποφασιστικότητά του για την εξουδετέρωση της βίας που φέρει τη σφραγίδα της άκρας δεξιάς και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημοκρατία». Ο νεαρός σπούδαζε στο Sciences Po (σ.σ: σχολή πολιτικών επιστημών) του Παρισιού.

Το κόμμα της Αριστεράς έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του θύματος και κάλεσε σε συγκέντρωση συμπαράστασης το απόγευμα της Πέμπτης. Κατηγόρησε ανοικτά την «Εθνικιστική Επαναστατική Νεολαία» (JNR) σε ανακοίνωσή της για την επίθεση, η οποία «δείχνει τον φασιστικό τρόμο που θέλει να σκοτώνει στους δρόμους του Παρισιού».

Ο επικεφαλής της JNR, Σερζ Αγιούμπ, αρνήθηκε ωστόσο πως η ομάδα του εμπλέκεται στην υπόθεση. «Είναι απολύτως ψευδές», δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

http://www.zougla.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top