Άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε. Κάποια πράγματα, όμως, είναι απλά ασυγχώρητα...











1/ Δουλειά σε υπολογιστή µε δύο οθόνες


Τα δύο μόνιτορ δικαιολογούνται μόνο αν εργάζεστε για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών ή αν είστε επικεφαλής του τμήματος IT στην Intel. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, συνιστά φιγούρα και τίποτα παραπάνω. Η διπλή οθόνη γίνεται απείρως πιο γελοία αν βάλετε ως screensaver τον πράσινο κώδικα του «Matrix». Όχι, δεν είστε ο Εκλεκτός, δεν χρειάζεται καν να επισκεφθείτε την Oracle για να ρωτήσετε...


2/ Εναλλακτικός µουσικόφιλος µε επώνυµα ακουστικά


Πώς να το κάνουμε, ρε παιδιά; Αν κάποιος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι η ποπ μουσική είναι ένα σάπιο προϊόν με καλό μάρκετινγκ, και οι πραγματικά μεγάλοι καλλιτέχνες είναι στην αφάνεια, δεν μπορεί να βγάζει ξαφνικά ένα ζευγάρι ακουστικών με την υπογραφή τού Dr. Dre ή της Lady Gaga. Είναι ο ορισμός τής αντίφασης. Άδικο έχουμε;


3/ Profile pics στο Facebook µε σκυλιά, µωρά ή πατούσες


Κανείς, μα κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πόσο γλυκούλι είναι το σκυλί ή το μωρό σας. ΜΗΝ τα βάζετε ως profile pictures στο Facebook, γίνεστε γραφικοί! Και μια θερμότατη παράκληση προς της κυρίες: ΣΒΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από το Facebook όλες τις φωτογραφίες που έχουν ως θέμα τις πατούσες σας και/ ή τις σαγιονάρες σας. Πρόκειται για ένα θέαμα που προκαλεί δάκρυα οργής και αηδίας!


4/ Απαντώντας στο τηλέφωνο µε «τον δικό σας, µοναδικό τρόπο»


Όταν έχουμε κλήση και απαντάμε, χρησιμοποιούμε ένα από τα εξής: εμπρός, παρακαλώ, λέγετε, ναι, ορίστε. Οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται διά ροπάλου. Μην απαντάτε λέγοντας το όνομά σας ή το όνομα κάποιου διάσημου. Την επόμενη φορά που θα απαντήσετε με τέτοιο τρόπο, θα σας κλείσουμε το τηλέφωνο και θα πάρουμε κάποιον άλλο φίλο να μας συνοδεύσει στην έξοδο με τις δύο καλλίπυγες δεσποινίδες που ψάχνουν παρέα για ποτό.


5/ Ηλίθιες ερωτήσεις στα social networks


Ερωτήσεις του τύπου «ξέρει κανείς πού μπορώ να αγοράσω ένα φρίσμπι για την παραλία;» συνιστούν μια έμμεση παραδοχή ότι ψάχνετε απεγνωσμένα κάποιον να επικοινωνήσετε. Για να γράφετε κάτι τέτοιο στο Facebook, προφανώς έχετε πρόσβαση στο Internet, οπότε κάντε μια αναζήτηση και θα ανακαλύψετε άπειρα μαγαζιά με τα προϊόντα που ψάχνετε.


6/ Υπερβολική χρήση του Instagram


Το ότι έχετε smartphone και χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Instagram δεν σημαίνει ότι ξαφνικά γίνατε φωτογράφος. Σας παρακαλούμε θερμά να μην ανεβάζετε όλη την ημέρα στιγμιότυπα από την καθημερινότητά σας. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σας κάνουμε block/ hide για να γλιτώσουμε από τον δημιουργικό σας οίστρο.


7/ Τεράστιες θήκες για το iPhone


Ο Jonathan Ive τής Apple είναι ένας από τους γνωστότερους designers στον κόσμο κι έχει σχεδιάσει το iPhone, το iPad και άλλα gadgets που βρίσκονται στην κορυφή της τεχνολογικής πυραμίδας. Αλλά τι ξέρει αυτός, έτσι δεν είναι; Σημασία έχει να δείξετε σε όλο τον κόσμο την εντυπωσιακή θήκη που πήρατε για το iPhone, η οποία διπλασιάζει τον όγκο και το βάρος, εξαφανίζοντας οτιδήποτε καλόγουστο σε ακτίνα 8,3 χιλιομέτρων.


8/ Αιφνίδια αλλαγή µουσικής


Η playlist που σας συνοδεύει σε όλα τα πάρτι τα τελευταία δέκα χρόνια κάνει καλά τη δουλειά της. Εξάλλου, αυτός είναι ο λόγος που αναθέτουν όλοι σε εσάς τη μουσική επιμέλεια των εκδηλώσεών τους. Ποιος είναι, λοιπόν, αυτός ο πουθενάς που τόλμησε να ξεντοκάρει το δικό σας iPod και να βάλει το δικό του; Τέτοιες προσβολές ξεπλένονται μόνο με αίμα. Επιστρέψτε του το iPod λέγοντας με απολύτως ήρεμη και ανέκφραστη φωνή: «Την επόμενη φορά, θα το σπάσω και μετά σειρά έχει το δεξί σου γόνατο».


9/ Θορυβώδη mobile games


Πώς γίνεται να είναι κάποιος τόσο αναίσθητος ώστε να παίζει «Angry Birds» στο λεωφορείο με τέρμα την ένταση του ήχου, αδιαφορώντας για τους γύρω του; Κι όμως, γίνεται. Επίσης, γιατί πρέπει να διώκεται ποινικά το λιντσάρισμα ενός τέτοιου υπανθρώπου; Μήπως είναι καιρός να αναθεωρήσουμε τον ποινικό μας κώδικα, προκειμένου να συμβαδίζει με τη λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα;


10/ Κινητό σε θήκη για όπλο


Το θέαμα είναι εξ ορισμού γελοίο. Δεν είστε ούτε ο Mel Gibson στο «Lethal Weapon» ούτε ο David Caruso στο «CSI: Miami». Ή βρείτε μια πιο διακριτική θήκη ή βάλτε το ρημάδι το κινητό στην τσέπη σας. Ή πετάξτε το –έτσι κι αλλιώς, αποκλείεται να έχετε φίλους με τέτοιες στυλιστικές επιλογές.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top